Hoofdcontent

Schoolvoetbal - Maak een doelpunt!

Schoolvoetbal-toernooi gaat niet door in 2021

 

Beste mensen,

 

·         Verschillende scholen hadden zich al afgemeld, omdat ze de situatie te lastig vonden.

·         Veel scholen hadden zich al aangemeld. Geweldig! We bewonderen hun inzet en hun pogingen om alles toch weer zo optimistisch mogelijk te benaderen.

·         Andere scholen hadden nog niet gereageerd. Misschien nog te onzeker, of nog niet rond met de eigen organisatie.

·         Weer andere scholen twijfelden en reageerden ook als zodanig. Ook geweldig.

 

We willen alle scholen, alle contactpersonen, alle leerkrachten, alle ouders, alle fluitisten/scheidsrechters een compliment geven voor de inzet, die ze na de eerste brief hebben getoond om toch dit schoolvoetbaltoernooi positief te benaderen . Ook als men zich heeft afgemeld toonde dat toch die inzet, die ons duidelijk maakte hoe men erover dacht.

 

We hadden jullie in de eerste uitnodiging al wel duidelijk gemaakt, dat we de situatie op dat moment nog niet konden inschatten en dat we ons zo lang mogelijk vast wilden houden aan de regels en voorschriften vanuit het RIVM, de regering maar ook de gemeente.

Er mocht weer buiten gesport worden en alles leek al best in de goede richting te gaan.

Toch nog reden genoeg om zelf actie te ondernemen:

 

·         We zochten contact met de KNVB.

In eerste instantie bleef zij nog vasthouden aan de toernooien, maar de regiofinales en de eindfinales werden geschrapt.

Daar kwam deze week het bericht bij, dat zij haar eigen voorrondes niet gaat organiseren. Dus totaal geen schoolvoetbal bij de KNVB.

 

·         We namen ook contact met de gemeente Uden.

Zij gaf echter ook duidelijk aan, dat, gezien de regels op dit moment bij de verenigingen ( alleen eigen leden, wedstrijdjes in klein verband, thuis omkleden en naderhand binnen 5-10 minuten weer naar huis, geen kleedkamergebruik, geen kantine die open mag zijn, geen ouders of opa’s en oma’s die erbij aanwezig mogen zijn, enz.) de haalbaarheid voor een toernooi in groter verband binnen deze korte tijd niet haalbaar zou zijn.

 

·         Daarnaast kennen we natuurlijk ook de regels, zoals die binnen de scholen gehanteerd moeten worden.  

Als we deze regels ook moeten doorvoeren richting ons toernooi, dan kunnen we niet uitgaan van een fijn en gezellig evenement.

 

We begrijpen heel goed dat dit voor met name de kinderen een grote teleurstelling is. Voor de tweede keer moeten we hen dit mooi festijn ontnemen. Kinderen die vorig jaar in groep 7 zaten en nu in groep 8 kunnen wederom niet deelnemen..

 

We hopen echt dat we iedereen volgend jaar met extra veel plezier over de velden zien hollen

Voorlopig moeten we het doen met dit vervelende bericht.

 

Met vriendelijke groet,

 

Schoolvoetbal,

Kees van der Wijst

Ischa van de Burgt

Ad van Duijnhoven

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------