Schoolsport Uden

Postbus 393
5400 AJ Uden
KvK: 17102795
Giro 6234420

Hulp nodig?
Telefoon: 06 40551477

Hoofdcontent

Schoolsportolympiade

Canceling activiteiten Stichting Schoolsport Uden 2020.

 

 

Beste scholen, beste ouders, maar vooral beste kinderen,

 

Zoals jullie natuurlijk ongetwijfeld deelgenoot zijn van de maatschappelijke situatie door het beheersen van het coronavirus, zijn overal in het land allerlei acties gaande, die er toe moeten leiden, dat we met z’n allen het virus terugdringen.

Vele festiviteiten zijn afgelast, sportwedstrijden zijn stilgelegd, scholen werden gesloten en ook de horeca draagt zijn steentje bij. Heel het land ligt grotendeels plat.

 

Ook wij als Stichting Schoolsport Uden staan voor een grote beslissing. Wij staan met onze doelstelling , kinderen in beweging krijgen, met de rug tegen de muur.

Het grote schoolvoetbaltoernooi brengt in april altijd bijna 1000 kinderen op de velden, met daarnaast nog veel ouders, leerkrachten en begeleiders aan de zijlijn.

De schoololympiade levert voor alle groepen 7 van de basisscholen een fantastische en onvergetelijke dag op.

Als klap op de vuurpijl organiseren we in juni de jaarlijkse wandelvierdaagse met bijna 3000 deelnemers, terwijl op de slotavond het sportpark door ouders en opa’s en oma’s samen gevuld is met ongeveer 4500 personen.

Wij beseffen dat deze laatste activiteit nog wat verder weg is, maar gezien het feit dat de landelijke wandelbond diverse wandelvierdaagsen al geschrapt heeft en ook zelfs de vierdaagse van Nijmegen in gevaar komt, moeten we geen risico’s lopen en onze verantwoordelijkheid in acht nemen.

 

Met pijn in ons hart moeten we u mededelen dat deze genoemde activiteiten helaas niet doorgaan. We betreuren het dat zeker de kinderen, die van deze activiteiten altijd enorm genieten, zwaar getroffen worden. Toch staat wat ons betreft de gezondheid van eenieder voorop.

Wij als organisatie volgen de ontwikkelingen nauwkeurig op de voet. Mochten er later in het jaar mogelijkheden zijn om een of andere activiteit opnieuw aan te kunnen bieden, in welke vorm dan ook, dan zullen wij u hieromtrent graag informeren.

 

We betreuren deze beslissing en hopen op begrip uwerzijds.

 

Met vriendelijke sportgroeten,

 

 

Namens het bestuur van de

Stichting Schoolsport Uden

 

Karel van de Leegte vz

Ad van Duijnhoven secr

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De Udense schoolsportolympiade word in 2019 voor de 32ste keer gehouden. In het sportpark zijn op donderdag 23 mei bijna alle kinderen van de groepen 7 van de basisscholen in de gemeente Uden met en tegen elkaar aan het strijden voor het hoogst haalbare: de sportiviteitsprijs!!! De winnaar van deze fair play prijs 2018 was de Vlonder. De prestatieprijzen van 2018 gingen naar De Cirkel, Mulderke groep C, & De Springplank groep B.

 

Ook dit jaar hebben we weer een fantastische sporter voor de spectaculaire opening. Dit houden we nog even geheim. Het zal dus een verrassing zijn voor jullie wie wij de opening van de 32ste Olympiade mogen ontvangen.

 

Deze editie kunnen de leerlingen deelnemen aan de volgende sporten:

·         atletiek, volleybal, voetbal, wielrennen en biathlon.

·         handbal, honkbal, hockey, rugby en wedstrijdzwemmen.

 

Daarnaast nemen alle leerlingen deel aan het zgn. sport&spelcircuit. Dit circuit bestaat uit een 16-tal spelletjes waarbij punten verzameld kunnen worden.

Klik hier voor het programmaboekje van 2019

Klik hier voor het boekje sport en spel voor 2019

 

De olympiade in Uden is ontstaan in 1987. In dat jaar experimenteerde de schoolsport commissie van de gemeente Uden met een schoolsportolympiade. Acht scholen deden mee met 580 kinderen uit de groepen 6-7-8. Vijf verenigingen participeerden met daarbij een spelcircuit. Ook Best, Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Hoogeveen en St. Oedenrode namen deel aan dit landelijke experiment.

Het doel van deze schoolsportolympiade was:

  • Leerlingen, publiek, ouders en kader een feestelijke sportdag bezorgen;
  • Kennismaken met sport;
  • Ontmoeting tussen school en sport;
  • Het moet een normale schooldag zijn wat betreft de tijden;
  • Alle leerlingen moeten actief meedoen;
  • Het moeten echte sporten zijn;

Het Olympische motto luidde;
“De strijd om te winnen is belangrijker dan het winnen zelf”

In de beginjaren ’90 ontstond de toentertijd geheten Vereniging Schoolsport Uden.
De vereniging organiseerde enkel de schoolsportolympiade voor het basisonderwijs.
In 1988 kreeg de schoolsportolympiade een definitieve vorm in zijn eerste aflevering