Hoofdcontent

Avondvierdaagse - Dat loopt lekker!

 

 

Toch de Udense vierdaagse wandelen, maar dan anders

 

In juni nemen, normaal gesproken, veel mensen, vooral kinderen, deel aan de Avond4daagse in Uden, maar ook dit jaar kan dit evenement, vanwege Corona, niet doorgaan. Stichting Schoolsport Uden, organisator van de Udense Avond4daagse, komt echter met een oplossing om tóch te kunnen wandelen. Vorig jaar werd dit alternatief voor het eerst aangeboden en in Uden werd het een groot succes. Maar liefst 653 volwassenen, maar vooral kinderen, namen deel.

 
De Koninklijke WandelBond Nederland (KWBN) heeft vorig jaar iets heel leuks bedacht, waardoor je toch heerlijk kunt wandelen. De bond heeft een Vierdaagse vanuit huis ontwikkeld. Stichting Schoolsport Uden heeft hier positief en enthousiast op gereageerd. De Vierdaagse biedt deelnemers de mogelijkheid om vier routes te lopen vanuit huis. Na aanmelding krijgen deelnemers toegang tot een speciale app. Die maakt op basis van ingegeven afstand en startplaats automatisch vier verschillende routes. Deze kun je met de app lopen. De app houdt de wandeling bij en geeft automatisch een seintje als de vier dagen volbracht zijn. Na afloop ontvang je ook nog de enige echte Avond4daagse medaille. Mensen van Stichting Schoolsport Uden brengen de medaille persoonlijk bij je thuis. Het inschrijfgeld voor deze Avond4daagse bedraagt 6 euro 50

 

Richtlijnen
De vier wandelingen moeten tussen 29 maart en 30 juni gelopen worden. Wel dien je de vier tochten binnen twee weken volbracht te hebben, én je te houden aan de richtlijnen van het RIVM. Het is dus niet de bedoeling dat je met een grote groep loopt, maar met een vriendje of met het gezin mag natuurlijk best. Wij adviseren te gaan lopen onder begeleiding van een volwassene. Natuurlijk zul je onderweg geen verkeersregelaars aantreffen zoals je gewend bent, dus dien je zelf heel goed op te letten bij het oversteken van drukke wegen. Je mag natuurlijk zelf kiezen wanneer je loopt, of dit nu ’s avonds, ’s middags of in het weekend is, dat maakt niet uit. Je kunt kiezen uit routes van 2,5, 5 of 10 kilometer.

 

Inschrijven
Heb je zin gekregen om mee te doen en wil je je aanmelden als deelnemer? Ga dan naar www.avond4daagse.nl/deelmers/avond4daagse-home-edition en volg de aanwijzingen die je daar aantreft. Inschrijven is mogelijk vanaf 29 maart a.s.