Hoofdcontent

Avondvierdaagse - Dat loopt lekker!

 

 

Toch de Udense vierdaagse wandelen, maar dan anders

 

deze brief is deze week op alle scholen in Uden uitgedeeld : Klik hier voor de brief

 

Onderstaande tekst komt van kliknieuws.nl

UDEN | Deze week zouden veel mensen, vooral kinderen, deelnemen aan de Avond4daagse in Uden, maar ook dat kan deze vanwege Corona niet doorgaan. Stichting Schoolsport Uden, organisator van de Udense Avond4daagse, komt met een oplossing om tóch te kunnen wandelen.

 
"De Koninklijke WandelBond Nederland heeft iets heel leuks bedacht, waardoor je toch heerlijk kunt wandelen", vertelt Kees van der Wijst van Stichting Schoolsport Uden. "De bond heeft een Avond4daagse vanuit huis ontwikkeld. Stichting Schoolsport Uden heeft hier, met ondersteuning van Guus beweegt je, positief en enthousiast op gereageerd." De Avond4daagse biedt deelnemers de mogelijkheid om vier routes te lopen vanuit huis. Na aanmelding krijgen deelnemers toegang tot een speciale app. "Die maakt op basis van ingegeven afstand en startplaats automatisch vier verschillende routes. Deze kun je met de app lopen. De app houdt de wandeling bij en geeft automatisch een seintje als de vier dagen volbracht zijn. Na afloop ontvang je ook nog de enige echte Avond4daagse medaille." Mensen van Stichting Schoolsport Uden brengen de medaille persoonlijk bij je thuis. Het inschrijfgeld voor deze Avond4daagse bedraagt 5 euro.

Richtlijnen
De vier wandelingen moeten tussen 1 juni en 31 augustus gelopen te worden. Wel dien je de vier tochten binnen twee weken volbracht te hebben, én je te houden aan de richtlijnen van het RIVM. "Het is dus niet de bedoeling dat je met een grote groep loopt, maar met een vriendje of met het gezin mag natuurlijk best. Wij adviseren te gaan lopen onder begeleiding van een volwassene. Natuurlijk zul je onderweg geen verkeersregelaars aantreffen zoals je gewend bent, dus dien je zelf heel goed op te letten bij het oversteken van drukke wegen. Je mag natuurlijk zelf kiezen wanneer je loopt, of dit nu ’s avonds, ’s middags of in het weekend is, dat maakt niet uit." Je kunt kiezen uit routes van 2,5, 5 of 10 kilometer.

Inschrijven
Heb je zin gekregen om mee te doen en wil je je aanmelden als deelnemer? Ga dan naar www.avond4daagse.nl/deelmers/avond4daagse-home-edition, en volg de aanwijzingen die je daar aantreft. De Avond4daagse wordt volgend jaar gehouden van 8 tot 11 juni.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het inschrijfformulier dat de school nodig heeft is hier te downloaden.

Een korte handleiding hiervoor

  1. Download het formulier.
  2. Geef de groep die zich inschrijft een naam; bijvoorbeeld Paulusschool groep 4, vul ook de gegevens van de groepsleider/ster in.
  3. Heel belangrijk, vul alle gegevens in van de betalende deelnemers. Dit zijn de naam, de geboortedatum, m/v, en het nummer van de gewenste medaille (herinnering). Het volstaat om achter de naam van het kind het adres van de school te vermelden
  4. Sla het bestand op de eigen computer op ovv A4D gevolgd door de groepsnaam.
  5. Maak voor elke deelnemende groep een nieuw bestand aan en herhaal stap 2 t/m 5
  6. Mail alle bestanden naar info@schoolsportuden.nl dus voor elke groep 1 bestand!
  7. Info over betaling staat in de toegezonden brief.

Routes 2019 

een bericht voor de ouderraden

Elk jaar is het voor mensen van de ouderraad weer een probleem om geschikte locaties te vinden, waar zij de kinderen kan voorzien van een beker limonade. Om u daarbij een handje te helpen ziet u in de routebeschrijvingen regelmatig de letter P met enkele vraagtekens. Deze P staat voor Pauzeplaats en lijkt ons, de organisatie, een geschikte plek om veilig te pauzeren. Hopelijk kunnen we u hierdoor enigszins helpen met de zoektocht naar een geschikte pauzeplek.

5 kilometer
Dinsdag Route 5a
Dinsdag Route 5b
Woensdag Route 5a
Woensdag Route 5b
Donderdag Route 5a
Donderdag Route 5b
Vrijdag Route 5a
Vrijdag Route 5b

10 kilometer
Dinsdag 10 km
Woensdag 10 km
Donderdag 10 km
Vrijdag 10 km

15 kilometer
Dinsdag 15 km
Woensdag 15 km
Donderdag 15 km
Vrijdag 15 km